Dajm-Cheesecake!
Fick en förfrågan om receptet på dajmcheesecake, så jag tänkte lägga upp det här!
Håll till godo! =)
Ingredienser
50 g smält smör
10 digestivekex
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl socker
½ dl florsocker
125 g philadelphiaost
3 äggvitor
1 tsk socker
2 dubbeldajm
Gör såhär!
1. Smörj en form (med avtagbara kanter) med lite smör. Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret,
och tryck ut det i botten på formen.
2. Vispa grädde+vaniljsocker i bunke 1. (grädden ska vispas så den blir fast)
visparna måste diskas mellan punkt 2 och 3!
3. Vispa äggvitor+socker till hårt skum i bunke 2. (det ska inte kunna rinna ur)
4. Vispa äggulor+socker i en stor bunke. tillsätt florsocker och vispa ytterligare. blanda i philadelphiaosten.
5. Rör ner bunke 1 och 2 i den stora bunken.
6. Hacka dajmen och blanda ner i smeten. (jag brukar ta en hammare och slå på dajmen. oöppnad, förstås=) )
Låt stå i frysen minst 8 timmar!
ta fram tårtan 10 minuter innan servering.
Hallon brukar jag ha i en skål bredvid, om man inte är säker på att hela tårtan äts upp.
Tänk, jag kan detta receptet i huvudet.. =)
Håll till godo! =)
Ingredienser
50 g smält smör
10 digestivekex
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl socker
½ dl florsocker
125 g philadelphiaost
3 äggvitor
1 tsk socker
2 dubbeldajm
Gör såhär!
1. Smörj en form (med avtagbara kanter) med lite smör. Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret,
och tryck ut det i botten på formen.
2. Vispa grädde+vaniljsocker i bunke 1. (grädden ska vispas så den blir fast)
visparna måste diskas mellan punkt 2 och 3!
3. Vispa äggvitor+socker till hårt skum i bunke 2. (det ska inte kunna rinna ur)
4. Vispa äggulor+socker i en stor bunke. tillsätt florsocker och vispa ytterligare. blanda i philadelphiaosten.
5. Rör ner bunke 1 och 2 i den stora bunken.
6. Hacka dajmen och blanda ner i smeten. (jag brukar ta en hammare och slå på dajmen. oöppnad, förstås=) )
Låt stå i frysen minst 8 timmar!
ta fram tårtan 10 minuter innan servering.
Hallon brukar jag ha i en skål bredvid, om man inte är säker på att hela tårtan äts upp.
Tänk, jag kan detta receptet i huvudet.. =)
Kommentarer
Postat av: emlisch o elliott
åå..gud va gott de lät..måste nog göra en sådan någon dag. hehe...jasså? hoppas elliott hamnar över 4 kilos strecket snart me..allt bra annars?kramis
Postat av: Tina
Tack så mycket. Det kan bli en god efterrätt till gästerna ikväll :)
Postat av: Jannice
hej =)
jättekul att ni kom i dag! men som sagt så får vi ta det tidigare nästa gång så lille sötnosen inte blir för trött! =)
hoppas ni får skoj på leos lekland i mon! så får vi höras av snart igen! pusspuss
Postat av: Malin
Åj va gott de lät! Ska ja göra efter ja flyttat. Fyller snart år så de blir perfekt att bjuda på;)
Postat av: Tina
Tack för receptet. Blev kanon god :)
Trackback